Aby nám nový Google Earth fungoval...

Možná někteří z vás zjistili, že spolupráce aplikace Google Earth od verze 4.3 a Civilu 3D není zcela korektní. Většinou se stávalo, že přenos vybraného povrchu z GE se zastavil někde v polovině. Nyní přinášíme řešení, jak se tomuto problému vyvarovat.

1) Nejprve je nutné u výkresu nastavit správný souřadný systém. Postup je následující... Pracovní prostor > záložka Nastavení > kliknout pravým tlačítkem na ikoně výkresu úplně nahoře > Upravit nastavení výkresu > záložka Jednotky a zóny. Zde nastavíte souřadný systém např. JTSK podle následujícího obrázku.


2) Celý trik je v nastavení 2 příkazů ImportGEData a ImportGESurface, kde nahradíme stávající hodnoty pro sloupce a řádky z hodnoty 100 na 70. Tyto dva vytoužené příkazy nalezneme zde.


3) U obou příkazů tedy upravíme jejich nastavení hodnot sloupců a řádků na 70.


4) Nezbývá než ortofotomapu a povrch vložit. Postupujeme menu Soubor > Import > Import obrázku a povrchu z GE... Schválně jestli poznáte, odkud je ten snímek?

Na závěr bych jen doporučil tyto drobné úpravy uložit zpětně do šablony, abychom to příště nemuseli nastavovat znovu.

Komentáře

  1. zdravím,prosím Vás nainštaloval som si plex.earth tools 2.5 a nikde v počítači neviem nájsť priečinok kam sa to nainštalovalo. Mám windows 7. Ďakujem

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, Plex.Earth se integruje přímo do AutoCADu/Mapu/Civilu, vlastní ikonu nemá. Jinak se část instaluje do C:\program data\Plexscape. Část do User\AppData\Roaming\Plexscape..

    OdpovědětVymazat

Okomentovat