Fungují Vám reporty?

No... nehlaste se všichni. Oni ve skutečnosti fungují (většina). Jen jim je třeba trochu pomoci. Volně navážu na jeden z předchozích tipů od Vládi Michla, protože je to poměrně zásadní rada všerada ohledně textových výstupů z C3D.

Máte-li vedle Internet Exploreru nainstalovanou např. Ohnivou lišku (Firefox) nebo nedejbože dokonce Hromového ptáka (Thunderbird) - sen každého správného muže... Ne, teď vážně, Thunderbird nemá na tuto funkci vliv... Objeví se Vám při téměř každém spuštění zprávy (reportu) následující hláška:

Report se skutečně spočítá, jen se nezobrazí (vlivem jiného prohlížeče než je IE). Proto všem doporučuji udělat si zástupce na výsledný HTML výpočet a umístit ho na plochu nebo do panelu Snadné spuštění. Je to řešení, které 100% funguje. Zástupce by mohl vypadat podobně jako na obrázku.
Příslušný report se po kliknutí na zástupce najednou objeví. Ale co ta hlavička?

Není to zrovna žádná sláva. Kam si tedy vyplnit ty správné firemní údaje? Není to nic těžkého, stačí kliknout vlevo nahoře na červený kufřík a v následujícím dialogu vyplnit požadované kolonky.

Některým z Vás se může stát, že nesedí jednotky staničení. Nehledě na americký formát staničení km 0+123.456. Pokud bude potřeba upravit (posunout desetinné místo pro stovky nebo tisíce), je nutné spustit tzv. LandXML Reporting (pro verzi 2010 se nachází zde C:\Program Files\Autodesk\LandXML Reporting 8)

Na záložce nastavení pak můžete upravit přesnost a formát staničení.

Výsledná zpráva je na obrázku níže.

POZOR na pořadí souřadnic X a Y. V některých reportech je první X-ová souřadnice, v jiných je jako druhá. Autodesk bohužel nevěnoval lokalizaci zpráv dostatečnou pozornost a čas, což je určitě velká škoda. Tak snad příště.

Pokud jsou mezi Vámi milovnící hranatých závorek a XSL, máte se v čem vyžívat...

Komentáře