Libo mapu takovou či makovou?

Abychom si na chvilku odpočinuli od silnic a radost měli i ostatní, připravil jsem docela zajímavou směs odkazů na tématicky různě zaměřené mapy, které je možné zobrazit v aplikaci Google Earth. Pro zapomnětlivce rychle připomenu, že moc šikovná aplikace Plex.Earth Tools vloží do modelového prostoru AutoCADu (v souřadnicích), cokoliv je vidět v hlavním okně GE - včetně příkladů níže uvedených.

Soubor Vyber_map.KMZ (VIP server) stačí stáhnout a, pokud již máte nainstalovaný GE, také kliknutím spustit. Otevře se GE s podobnými záložkami (přetahněte z Temporary Places > My Places):

Jak vidíte, snažil jsem se vybrat to nejpodstatnější, co bylo k mání. Hlavně upozorňuji na aktualizované vrstvy WMS serveru ČÚZK. Určitě jste někdo postřehnul, že u Čúzáků se něco děje... zajímavé jsou hlavně kombinace jednotlivých vrstev. Pokud kdykoliv bude potřeba překrýt GE ortofotomapu, klikněte jako první na bílé pozadí.

Nebo raději sem...:)

Ostatní vrstvy už přidáváte podle libosti.

Příklad - mapy Google

Kombinace popis+ortofoto

Terénní mapa ve 3D


Příklad - mapy OpenStreetMap

To není vůbec špatné...co říkáte. Nezapomeňte na cyklomapy.

Příklad - mapy ČÚZK


Příklad - mapy CENIA

Bohužel rychlost serveru CENIA, není právě zázračná a její zobrazování v GE také ne, takže se obrňte trpělivostí. Chce to trochu experimentovat se zapínáním jednotlivých vrstev a měřítkem. Zajímavé jsou minimálně vrstevnice á 5m a výškové kóty.

Příklad - mapy České geologické služby

Pokud by Vás napadly další zajímavé servery, určitě dejte vědět, rádi přidáme...

Komentáře

  1. nejak to tam nemohu nalezt.. (...kmz) nemohl byste prosim priblizit, kde bych to nasel?
    jinak zase super, diky...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat