Podsestavy pro vodaře

Taky se musím trochu pochlubit...:) Víte všichni dobře, že kudy chodím, tudy vychvaluji editor podsestav - Subassembly Composer. Dokončil jsem nedávno jednu zajímavou zakázku na několik na míru ušitých vodařských podsestav... a práce v SACu mě skutečně velmi bavila, ač totální neprogramátor (bohužel) a v těchto věcech celkový ignorant, podařilo se mi nakonec vytvořit docela pěkné parametrické podsestavy. Čím víc a víc o SACu víte, tím více zjišťujete, jak silný je to nástroj.

Z hlediska uživatelského lze připravit jakoukoliv paletu nástrojů...jak vidíte, ikonky jsou skoro jak od Michelangela :)
Vodařské projekty by měly jít řešit pomocí modrých sirek, ale pokud si chcete ušetřit hromadu práce při výpočtu kubatur jednotlivých materiálů a ručního dokreslování, nezbyde vám stejně nic jiného, protože sirky až na vyjímky výpočet kubatur z tvarů prostě neumožňují a pokud to budete chtít řešit přes povrchy z koridorů, tak se ukódujete. Nehledě k tomu, že pro většinu uživatelů jsou styly sady kódů stále villache español.
Zásadou je zvolit nějaké rozumné optimum. Co musí být součástí koridoru a co lze již dohnat styly. Příkladem může být třeba zábradlí na římse.
A hlavně, pokud budete potřebovat něco dokótovat či  dokreslit, nezapomeňte na trik s Označeným bodem či Napojením na označený bod.
Škoda jen, že Autodesk nemyslí dost na vodaře s překlápěním příčných řezů, ale třeba se jednou dočkáme...

Komentáře

  1. Dobrý den,

    kde je možné najít zmiňované vodařské podsestavy?

    Děkuji

    OdpovědětVymazat

Okomentovat