Dnes poslem dobrých zpráv

Je tomu tak. Pánové z Autodesku nelení, vydávají opravy a uvolňují další pluginy pro širší okruh uživatelů. A jak známo, komu se nelení, tomu se zelení... Vezmu to tedy postupně od starších verzí k novějším.

Aktualizováno:
Omlouváme se, ale zpráva o uvolnění bonusových modulů byla nakonec typu JPP (Jedna Paní Povídala), bohužel tou paní byla Jessica Tarr z Autodesku - produktová manažerka Civil 3D a IDS. Dne 24.7. zprávu ohlásila a 25.7. už ji zase dementovala. Takže měla trochu jepičí život... Zdržím se tentokrát dalšího komentáře... Pokud umíte anglicky, podívejte se na diskuzi z fóra Autodesku.
Výsledek je tedy takový, že se to uvolnění dalších modulů teprve zvažuje a musíme počkat na další vyjádření Autodesku.

Service Pack 2.0 pro AutoCAD Civil 3D 2013
Po vypuštění posledního service packu  pro Map 3D 2013, se dalo očekávat, že brzy vyjde i SP2 pro Civil 3D 2013, který obsahuje všechny předchozí opravy a horké fixy k C3D 2013, dále pak AutoCAD 2013 SP 2 a AutoCAD Map 3D 2013 SP 2.1. Naše uživatele asi nejvíce potěšil opravený zoom v tiskovém okně, ale vedle toho se podařilo vylepšit i řadu dalších funkcí. Jednoznačně tedy doporučuji nainstalovat! 32bit verze je zde a 64bit verze zde. Kompletní seznam opravených funkcí si mohou zajemci přečíst na tomto odkazu.

AutoCAD DGN Hotfix
Tato horká fixa je určena pro všechny uživatelé AutoCADů řady 2013 a 2014 včetně jejich vertikál a řeší problémy s neúměrným nafukováním DWG výkresů, které vznikly importem z Bentley DGN souborů. Jednalo se konrétně o velké množství nevyčištěných typů čar. Podrobněji se podívejte na tento náš tip na CAD Fóru a opravené soubory stehněte zde, návod v angličtině potom zde.

Bonusové moduly z Infrastructure Design Suites
Pluginy jako jsou Autodesk® Bridge Module, Autodesk® Geotechnical Module, Autodesk® Rail Layout Module a Autodesk® River and Flood Analysis Module jsou od včerejška dostupné i pro uživatele samostatného AutoCADu Civil 3D 2014 mající aktivní předplatné tzv. Subscription. To je určitě zajímavá zpráva hlavně pro vodaře, kteří se již dříve zajímali o integrovaný HEC-RAS uvnitř Mapu a C3D.

Pro představu, co nyní získáváte navíc, uvádím pár odkazů na již vytvořená videa či články.

Autodesk® Bridge Module

Třídílný výukový německý seriál spolupráce aplikací C3D & Revit Structure & Bridge Modeler najdete zde:
1.díl, 2.díl, 3.díl

A dvoudílný v angličtině zde:
1.díl, 2.díl

Autodesk® Geotechnical Module
Plugin je určen k základnímu zpracování inženýrsko-geologického průzkumu. V ribonu přibude záložka Geotechnics s nástroji pro tvorbu 3D geologických vrstev a jejich zobrazení v podélném profilu. Aplikace importuje formáty AGS a CSV a zobrazuje geologické sondy ve 2D nebo 3D.
Pro každou geologickou vrstvu lze automaticky vytvořit povrch. Zajímavý je i podrobný podélný profil nebo 3D pohled vedený přes povrchy ve více řezech.
další popis a screenshoty v angličtině

Autodesk® Rail Layout Module
Malý plugin převzatý z robustní aplikace Ferrovia od firmy CGS, která řeší kompletně návrh železniční infrastruktury. Vlastní modul obsahuje pouze základní editovatelný katalog výhybek s přímou nebo obloukovou srdcovkou (nelze ji transformovat). Zvolenou výhybku pak můžeme vložit do situace a napojit na ní druhou trasu koleje. Více od toho prostě nečekejte...

Autodesk® River and Flood Analysis Module
o tomto integrovaném HEC-RAS pluginu jsem již psal, tak se podívejte zde. Shodou okolností, jak jsem hledal videa na River Analysis. Narazil jsem na pěkný postup  spolupráce (anglicky) mezi vlastním HEC-RASem a C3D. 1.díl, 2.díl, 3.díl

Sečteno a podtrženo  - je to spousta dobrých zpráv jak pro stávající uživatele C3D 2013 tak i pro uživatele nejnovějšího C3D 2014.

Komentáře