Plex.Earth Tools 3.2 konečně v češtině

Dnes jen krátce dovolenkově, protože jsem toho času na odpočinku... Před několika týdny se mi konečně podařilo dopřeložit novou verzi Plex.Earth Tools 3.2 do češtiny. Člověk by ani neřekl, že tak malá aplikace obsahuje více než 1500 položek k překladu, takže jsem si pěkně "prosfištěl anglická slofíčka"...
V Google Earth bylo od verze 7 změněno částečně uživatelské prostředí pro zapínání a vypínání zobrazení terénu. Plex.Earth Tools pro správnou funkcionalitu ale stále vyžaduje verzi 6.2 a nižší (nebo komerční verzi 7 Pro). Problém je v tom, že verzi 6.2 nelze už na oficiálních stránkách Google Earth stáhnout. Připravil jsem tedy její kopii na cloud serveru Autodesk 360 a pokud tedy potřebujete, můžete si ji stáhnout na odkazu zde.

Ještě pár dobrých rad ke zprovoznění aplikace:
1) Odinstalujte předchozí verzi Plex.Earth Tools a nahraďte jí nejnovější 3.2
2) Pokud se snažíte rozchodit síťovou licenci a nedojde k automatické registraci aplikace na serveru Plexscape, zkuste přepnout do 1denní zkušební verze a poté v ribbonu Účet služby => Aktivace (dole v dialogu)
3) Chybí-li ribbon (pás karet) zkuste následující...
  • Na příkazovém řádku příkaz PLEXCUI
  • Pokud to nepomůže, pak příkazem _CUILOAD uvolněte PLEXEARTH3 a poté je příkazem PLEXCUI načtěte znovu
  • Pokud ani to nepomůže, pak příkazem CUI spusťte editor uživatelského nastavení a uvolněte PLEXEARTH3 z částečných souborů uživatelských úprav. Příkazem PLEXCUI pak ribbon opět obnovíte.
Snad tento drobný návod pomůže a vy můžete začít Plex.Earth Tools 3.2 v češtině směle využívat. Dovolené zdar!

Komentáře