Sam a AutoTrack - dvě nové BIM akvizice Autodesku

Nové projekční technologie dvou britských firem jsou nyní pod křídly Autodesku. Obě doplňují nabídku Autodesk produktů pro oblast BIM navrhování dopravních staveb.

První akvizicí jsou aplikace Sam společnosti Bestech Systems Limited - nástroje pro navrhování, analýzu a výpočet zatížení malých a středních mostů. Programy Sam pomáhají projektantům na celém světě šetřit čas, zvyšovat přesnost a zlepšovat konzistenci dat ve fázi analýzy při navrhování mostů.


Druhou technologií jsou produkty řady AutoTrack firmy Savoy Computing Services Ltd.. Ty slouží pro analýzu průjezdových křivek vozidel při návrzích silnic, křižovatek, parkovišť a kruhových objezdů. Produktová řada AutoTrack obsahuje i nástroje pro analýzu průjezdu kolejových vozidel a letadel. Podobnou funkčnost (vlečné křivky, obalové křivky) nabízí např. také nadstavbová aplikace AutoTURN.


Obě aplikace doplňují stávající BIM nástroje Autodesku pro 3D navrhování staveb infrastruktury, především sadu Autodesk Infrastructure Design Suite a program AutoCAD Civil 3D. Probíhá integrace nově získaných technologií do portfolia Autodesku.

Komentáře