Vychytávky v editoru koridoru

Než začnu psát další tip, chtěl bych vás rád upozornit, že co nevidět chystáme řadu, doufám, pozitivních novinek, tak se těšte...:) Ale zpátky k dnešnímu tipu. Předevčírem jsem pročítal nějaké staré materiály z Autodesk TechCampu a objevil jsem tam několik zajímavých rad ohledně používání editoru příčných řezů koridoru, který najdete po nakliknutí zde:


Představte si, že od verze C3D 2012 je možné vytvářet prázdné koridory a jejich "vzoráky" si řešit v jednotlivých regionech přes editor řezů koridoru. Podívejme se nejprve, jak lze přidat úsek.


Další zajímavou funkcí je v prázdném koridoru možnost použít tzv. náhled vzorového řezu přímo v okně editoru koridoru (je použitý pro celý region)


Bude-li pak nutné některé podsestavy cílovat na povrch, horizontálně nebo vertikálně, můžete použít zadávání cílů přímo v uzlu.


Pokud se přece jenom rozhodnete vyměnit nevyhovující VPR za jiný, klikněte na ikonu Změnit šablonu typických řezů a po výzvě vyberte buď z tabulky nebo z výkresu jiný VPR.


Jak je vidět, v editoru řezů koridoru je stále co objevovat...:) A tato interaktivita velmi pomůže při prvních návrzích koridorů.

Komentáře