Ještě jednou o servisním balíčku pro C3D 2017

Dobrý den. Poslední dobou je to tu na blogu samý opravný balíček. Bohužel i dnes budeme muset trochu navázat, ač neradi.

O problémech s opravným balíčkem pro Civil 3D 2017 jsem psali zde. V dnešním článku bych rád zdůraznil další chybu, na kterou nemusí úplně všichni narazit.

Po instalaci SP 1.0 se můžete potkat s problémem při kopírování. Nakreslíte si klasickou kružnici a při použití příkazu KOPÍROVAT nebo přes schránku vám Civil zahlásí problém s uložením výkresu. Zkrátka na vás vyskočí dialogové okno, které je třeba odkliknout, ale pak vše funguje bez problému. Já osobně jsem na problém nenarazil, ale kolega používající stále Windows 7 ano. Autodesk již o problému ví a snaží se ho vyřešit. Nejsme si jistí, jestli se tedy problém týká pouze Win 7 nebo i jiných verzí, ale můžete nám do komentářů sdělit, jestli jste se s podobnou chybou setkali.

Jak problém řešit? 

********
EDIT 5.9.2016
Problém s kopírováním by měl být vyřešen v SP 1.1, který stáhnete níže na CAD Fóru.

Pokud jste instalovali již SP 1.0 je nutné jej nejprve odinstalovat a až poté nainstalovat SP 1.1
*****

Pokud jste si SP 1.0 nainstalovali, lze problém vyřešit jeho odinstalováním přes OVLÁDACÍ PANELY (ve Windows) - PROGRAMY - ODINSTALOVAT AKTUALIZACE. Postup by měl fungovat a přinést vám klid při rýsování na nejnovější verzi Civil 3D.




SP 1.1.

Opravný balíček můžete opět stahovat u nás na CAD Fóru v sekci download. Instalujte až po ODINSTALOVÁNÍ SP 1.0

Doufáme, že je to poslední problém týkající se tohoto Service packu, ale zároveň rozumíme tomu, že ne vše je možné vyzkoušet při vývoji a na některé chyby se zkrátka narazí až při ostrém používání.

Na co se těšit dále?


Dále pro vás máme připravené další články, které budou už z jiného soudku. V následujících dnech se podíváme na příklad na zajímavý přístup, jak využít 3D shape pro tvorbu povrchu a jeho zobrazení v podélných či příčných řezech. Dalším lákadlem pro vás může být model křižovatky s odbočovacím pruhem vlevo z hlavní a s rozdílnou polohou osy komunikace a koruny vozovky.



1) SP 1.1 - jedná se o opravu původního opravného balíčku SP 1.0

Komentáře