Mezi ploty

Krásný nový týden,
možná znáte hudební festival Mezi ploty, o tom se však dnes bavit nebudeme. Ukážeme si jednoduchý postup, jak vymodelovat 3D plot v Civilu pomocí koridoru. Ano, asi to není zas tak častý problém projektantů, ale proč si to neukázat, když je to tak jednoduché. Navíc si opět můžete udělat představu, čeho všeho lze dosáhnout použitím Subassembly composeru. Pojďme na to.

     Podsestava je velmi jednoduchá. Umožňuje vám nastavit výšku sloupu a parametry, jak se mají generovat vodorovné části plotu - např. dráty. Sloupky si buď můžete nechat vkládat ve vámi definovaném intervalu, třeba po 5 metrech. Nebo si je můžete nechat vygenerovat jen ve staničeních, která uznáte za vhodné. Poslední možností je pak kombinace předchozích. Důležité je pak správně sladit frekvenci koridoru a zadefinovat si kódy ve stylu sady kódů.

     Po vymodelování pak koridor můžete rozbít a dostanete 3D křivky, se kterými můžete dále pracovat. Pro lepší představu mrkněte na video a obrázky. Máte nějaký nápad na tvorbu podsestav, které by vám usnadnily projektování? Dejte nám vědět, zrovna jsme dostali zajímavý typ na vytvoření podsestavy, která ulehčí rekonstrukci komunikací, ale o tom zas příště.

     Stahujte zase na helpdesku ;-)

Obrázek z nápovědy - co lze nadefinovat
Plot v akci

Hotový model koridoru - nastaveny styly



Viz Podsestavy CAD Studia

Komentáře

  1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat