Rychlé tipy I - posíláme výkresy a archivujeme...

Dobrý den,
omlouvám se, že jsme se dlouho neozvali. Prakticky každý den jezdíme po školeních, protože jste řádně hladoví po nových dovednostech, a tak to má být. :-) Na blog tím pádem zbývá málo sil, ale něco přece.

     V dnešním článku shrneme drobné tipy, které nedávno přistály na CAD Fóru a možná vám unikly. Článek se jmenuje rychlé tipy, tak rychle na ně.

Jak zmenšit velikost vašeho dwg?

     Potřebujete-li někomu zaslat váš výkres, nebo jej potřebujete archivovat, rozhodně se může hodit následující trik. Pro zmenšení výkresu, vypněte všechny koridory. Takováto změna zmenší výkres klidně až o 90%.

     Viz TIP - 11255.

     Pro rychlé vypnutí koridoru, můžete nejprve izolovat jeho úseky. Příkaz se schovává zde.



Ach ty datové zkratky, stále se ztrácejí...

     Pracujete-li rádi s datovými zkratkami, nezapomínejte zdrojové výkresy při posílání přikládat k výkresům hlavním. Nechcete-li přikládat do přílohy desítky výkresů, můžete zkratky hromadně vložit do aktuálního výkresu a nemusíte je jednotlivě oklikávat.

     Viz TIP - 11346


Soubor SHX a reference zase chybí...

    Tento nešvar by měl být již dávno zapomenut. Pokud máte ve výkresu přiloženy externí reference, či používáte speciální písma či čáry, je nutné tyto soubory připojit při posílání, aby si je na druhé straně mohl adresát také otevřít. 

     Opět na to existuje jednoduchý příkaz s názvem eTransmit nebo ePřenos. Prozkoumejte jeho nastavení a poznáte, že exportu pomocí příkazu EXPORTC3DDRAWING již odzvonilo :)

    Příkaz vytvoří adresář se všemi referencemi, písmy atd a vy je můžete v klidu odeslat, nic nebude zapomenuto. Tento příkaz je prakticky povinnost znát! :)


    To je dnes vše, vyzkoušejte a uvidíte. Příště snad poradíme něco dalšího šikovného. 
Hezký víkend ;-)

Komentáře