Úprava editoru trasy - přehledné zobrazení entit

Dobrý den,
na školení jsme se trochu pídili po tom, jak nastavit tabulkový editor trasy, aby byl přehledný a sloužil svému účelu. Také nás zajímalo, kde je vlastně uloženo jeho nastavení. V krátkém článku si to shrneme.


     Tabulkový editor trasy je poměrně užitečný pomocník. Vidíte v něm všechny entity, tak jak byly vytvořeny, a můžeme je v něm následně i upravovat. Kam se ale ukládá jeho nastavení a jak?
   
     Jeho nastavení je uloženo přímo v instalaci programu, ne tedy ve výkresu nebo v šabloně dwt. To je dobrá zpráva, jelikož si můžeme jeho vzhled přizpůsobit jednou a změny se provedou do dalších výkresů, co je trochu nemilé, že nemůžeme nastavení vyexportovat a použít při dalších instalacích. Při každé instalaci tak musíme vše nastavit znovu.

     Úpravu jeho podoby pak můžeme provádět přetahováním sloupců, úpravou jejich šířky či kliknout do prázdného místa přímo v okně panorama a zaškrtnout sloupce, které chceme zachovat. Tyto změny se uloží do právě aktivního zobrazení.


     Druhou možností je otevřít si dialogové okno a upravit jednotlivá zobrazení přímo v něm. Doporučuji oba postupy kombinovat, šířku upravit přímo v okně, zobrazení sloupců pak v dialogu níže.



     Můžete si dokonce vytvořit více zobrazení, ale stejně se vám při každém dalším spuštění editoru zobrazí buď první nebo druhá možnost na obrázku. Pokud jsou trase přiřazena kritéria návrhu, zobrazí se CriteriaColumnBasedSettings, pokud se jedná o trasu bez kritérií, zobrazí se vždy možnost DefaultColumnSettings, nelze tedy zvolit výchozí styl pro zobrazení, ale je to natvrdo nastaveno.

     Proveďte tedy vámi požadované změny do obou z těchto zobrazení a editor vám pak bude sloužit jako nikdy před tím

     Mrkněte i na video ...





Komentáře