Civil Tools 2018_1.3.13

Krásný den,
přinášíme vám aktualizaci našich Civil Tools 2018.
Stávající verzi 2018_1.3.8 aktualizujeme novou verzí 2018_1.3.13

Co přibylo?

   Přibyla nám jedna nová funkce a to kreslení křivky pomocí vzdálenosti a sklonu - Křivka sklonem. Tento LISP byl již delší dobu ke stažení na našich stránkách a my se jej pro jeho široké využití rozhodli konečně zařadit i do našich nástrojů.

   Křivku můžete kreslit pomocí poměrů 1:X či jiných, procent, promilí či stupňů. Délka segmentu může být kladná (doprava) nebo záporná (doleva). Hodnota sklonu se bere vždy zleva doprava.

rozklikněte pro větší náhled

Co se změnilo?

   Klopení se nyní zapisuje s desetinnou tečkou, nikoliv čárkou. Tuto změnu jsme provedli, aby byl zápis desetinných čísel v Civilu konzistentní a nepletlo se to. Od teď tedy pouze s desetinnou tečkou, a tečka!

   Rovněž jsme v klopení optimalizovali dialog zadávání staničení. Pokud zadáváte hodnotu ve sloupci staničení pomocí ťuknutí do trasy, stačí vám jeden klik a určí se vámi vybraná hodnota.

   Pokud se rozhodnete jít cestou zadávání délky vzestupnice či sestupnice a pole staničení jste ještě nevyplnili, automaticky se do něj zapíše hodnota počátku či konce. No zkuste trochu experimentovat :) a mrkněte na GIF


rozklikněte pro větší náhled

   Ve funkci 2D texty do 3D přibyla možnost zadat srovnávací rovinu v případě, že máte ve výkrese texty v redukovaných výškách.


rozklikněte pro větší náhled


   Optimalizovány byly rovněž svahovky, které při velkých výkrese velmi zdržovaly načítání.  Problém byl způsoben tím, že nástroj hledal možné křivky, kterým byly svahovky přiřazeny, a to při tisících entitách ve výkresu nebylo zrovna košér. To by se nyní dít nemělo.

Komentáře