Rychlé tipy III - Pravidelně nepravidelné staničení

Dobrý den,
dnes jedna velmi rychlá.

   Na školení jsme potřebovali vytyčit koridor v pravidelných staničeních, jenže počátek byl ve staničení chlupatém. A proč jsme to potřebovali? Protože se jednalo o CB vozovku a po 5 metrech jsme umisťovali sloupky pro lankodráhu.

   Víte jak docílit takového vytyčení? Pokud ne, čtěte dál. :-)

Zelená frekvence značí požadovaná místa řezů, černou je třeba upravit

   Trik tkví v nastavení frekvence koridoru. Je třeba potlačit jakoukoliv další pravidelnou i nepravidelnou frekvence řezů a manuálně zadat všechna další potřebná staničení. K tomu potřebujeme právě excelovský soubor, ze kterého si staničení vygenerujeme a pak už jen jako seznam vložíme do Civilu na příkazovou řádku. Prosté :)

Jednoduchý postup :-)

   Vytyčování výkresů je jedna z věcí, která projektanty Civilu často pálí a přitom je to velmi jednoduché. Neříkáme, že úplně intuitivní, ale pokud je člověk v Civilu kovaný, nemůže s tím mít žádný problém.

   Pokud by vás problematika zajímala více, mohu odkázat na starší článek, na drobného excelovského pomocníka, který brzy vyjde v nové verzi. Či na starší webinář. Další podklady naleznou naši zákazníci na helpdesku v sekci Databáze znalostí.

  Ostatně pokud byste rádi webinář zopakovali v novém kabátku, můžete nám napsat do komentářů. A pokud po této problematice prahnete velmi silně, napište nám také, my se pokusíme na toto téma uspořádat intenzivní kurz pro účastníky z různých firem. Spojíme tedy příjemné s užitečným a poznáte nejen Civil, ale i nové tváře z oboru :)

Hezký den :-) 


Komentáře