Instalace AutoCADu Civil 3D 2013

Témat na blog je víc než dost... po dovolené, trochu odpočinutý, vybírám jeden z nejaktuálnějších námětů, jakým je vlastní instalace AutoCADu Civil 3D 2013. Volně navazuji na předchozí článek, který ukazoval postup, jak si instalaci sám stáhnout z Autodesk Subscription Centra. Vlastní instalace se rok od roku vylepšuje, takže vás nečeká nic obtížného.

Pojďme se tedy podívat na naše staré známé dialogové leporelo...

1) Úvodní obrazovka

2) Licenční ujednání
3) Informace o produktu - zde zadejte vaše sériové číslo, najdete ho třeba na Subscription Centru (CAD manažer) a klíč k produktu 237E1. Rozhodněte se také, budete-li instalovat C3D samostatně či síťově.
4) Podrobnější konfigurace instalace - první fajfka, pokud nejste velmi dobře anglicky mluvící nadšení kanálníci, není třeba zatrhávat. Naopak Subassembly Composer si zatrhněte, i kdyby jste se nedostali k vlastní tvorbě podsestav, budete mít nainstalované jeho podpůrné knihovny. Ikona resp. 2 ikony C3D jako AutoCAD je standardem.
níže...

ještě níže...
úplně nejníže.

5) Konec konfigurace instalace
6) Průběh instalace - na nic nešahat a modlit se, aby to v pořádku dojelo...
7) Ukončení instalace kliknutím na hurááá tlačítko Dokončit

 A je to :) Ani to nebolelo. 

Tradičně, doporučuji zkopírovat si soubor definic typů čar ze složky C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD Civil 3D 2013\Support\Linetypes do složky C:\Users\USER\AppData\Roaming\Autodesk\C3D 2013\csy\Support.

Všimněte si také, že do seznamu CZ šablon přibyla nová kolejářská.
Na první pohled nevidím moc změn ohledně klasické CZ šabloně, ale měly by tam být. Závěrem nesmíme zapomenout, že celá řada 2013 používá nový formát DWG a proto na to opatrně mysleme z hlediska zpětné kompatibility x nekompatibility.

Komentáře

  1. Zdravím, chtěl bych se zeptat, zdali nevíte kde může být chyba, pokud se průběh instalace zasekne při instalování samotného civilu 3D vždy ve stejném místě (nainstaluje se vždy 2,89 GB souboru). Dále už to neběží (následná rychlost stahování - 1 b/s). Zkoušel jsem instalaci několikrát, ale stále se to zasekne v tom stejném místě. Díky za případnou odpověď.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý večer, obecně doporučujeme instalovat Civil 3D offline. tzn. mít celý instalák stažený někde na disku. Během online instalace se může stát cokoliv. Jinak se můžete podívat do instalačního logu, který by se měl vždy vytvořit.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat