Instalace AutoCADu Civil 3D 2015 CZ

AKTUALIZOVÁNO: Podívejte se na poslední odstavec tohoto článku.

Rok se nám s rokem sešel, alespoň u Civilu, a je naše povinnost stejně jako u předchozích verzí ukázat postup instalace C3D 2015, která je pro zákazníky už přes týden ke stažení na Subscription Centru. Nečekejte nic obtížného, takže směle do toho... Ještě poznámka k operačnímu systému. 2015 je už pouze 64bitová a jediné podporované OS jsou Windows 7 nebo Windows 8.

1) Úvodní obrazovka
 2) Licenční ujednání
3) Informace o produktu - zde zadejte vaše sériové číslo, najdete ho třeba na Subscription Centru (CAD manažer) a klíč k produktu 237G1. Rozhodněte se také, budete-li instalovat C3D samostatně či síťově. Zajímavé je, že po dokončení instalace máte k dispozici zkušební verzi až na 60 dní, což je výrazné prodloužení testovacího období.
 4) Konfigurace instalace - V základním seznamu je vám nabídnuta aplikace Autodesk ReCap, umožňující zpracovat a zobrazit  rozsáhlá mračna bodů. Na rozdíl od předchozí verze zde přibyla komponenta Autodesk 360 pro komunikaci se službami serveru Autodesk 360.
5) Podrobnější nastavení. Zde se zaměříme blíže, co je a není třeba k vlastnímu C3D 2015.
6) Poté stačí nechat tento dialog zarolovat zpět a kliknutím na tlačítko Instalovat spustit celý proces.
A je hotovo...
Tradičně, doporučuji zkopírovat si soubor definic typů čar ze složky C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2015\Support\Linetypes do složky C:\Users\USER\AppData\Roaming\Autodesk\C3D 2015\csy\Support.

Musím to ověřit ješte na více mašinách, ale vypadá to, že instalace českého "Country Kitu" neprobíhá zcela korektně. Přesněji se jedná o toto: Soubor s překladem českých kódů C3DStockSubassemblyScripts.codes ve složce C:\ProgramData\Autodesk\C3D 2015\csy české kódy ve skutečnosti neobsahuje a šablony se tak nechovají, jak mají... Pomoc je relativně snadná. Soubor si můžete vypůjčit z C3D 2014 (C:\ProgramData\Autodesk\C3D 2014\csy) nebo zkopírovat a přejmenovat soubor C3DStockSubassemblyScripts_cz-CZ.codes (originál ponechte) na C3DStockSubassemblyScripts.codes. Pak už se koridory v šablonách měly chovat dobře...

Komentáře