Caltrans navrhuje silnice už jen v AutoCADu Civil 3D

Caltrans (státní oddělení pro dopravu státu Kalifornie) je hlavním dopravním úřadem, jakýmsi kalifornským "ministerstvem dopravy" plus "ŘSD" plus "SŽDC" v jednom. Spravuje více než 80 tisíc kilometrů silnic a dálnic, železniční síť a více než 400 veřejných letišť. Americký stát Kalifornie má přes 38 milionů obyvatel a rozlohu téměř 424 tisíc km2 (je cca 5x větší než ČR). Caltrans zaměstnává přes 22 tisíc lidí.

Již od roku 2011 Caltrans postupně nahrazuje původní projekční software "Autodesk CAiCE" novější a modernější aplikací AutoCAD Civil 3D. Nicméně firma dosud využívala kombinace těchto aplikací i některých dalších CAD nástrojů. V současné době je AutoCAD Civil 3D v Caltransu úspěšně používán téměř dvěma tisíci silničními projektanty a geodety. Vzhledem k rozšiřování BIM technologií v procesu projektování, výstavby a následné správy se Caltrans rozhodl, že všechny nové projekty budou od 1. července 2014 vytvářeny už jen výhradně v AutoCADu Civil 3D. Toto rozhodnutí pro BIM aplikaci Civil 3D samozřejmě ovlivňuje i spolupracující firmy a dodavatele Caltransu.

Vedle AutoCADu Civil 3D využívá Caltrans i další CAD/BIM řešení Autodesku pro projekty infrastruktury, například Autodesk InfraWorks a aplikační sady Infrastructure Design Suite. Viz například ukázka možností InfraWorks:


Více na Caltrans-Civil3D

AutoCAD Civil 3D je významným CAD/BIM nástrojem pro liniové stavby a státní i soukromé projekty infrastruktury také v dalších zemích, včetně České a Slovenské republiky.

via InTheFold

Komentáře