Uvolněn Country Kit pro Civil 3D 2018


Po delší prodlevě způsobené rozšiřováním a revizemi původních funkcí byly uvolněny nové národní "Country Kity", lokalizovaná rozšíření pro AutoCAD Civil 3D 2018 doplňující národní normy, šablony a standardy. Kolegové se budou podrobněji věnovat funkčním změnám, ale prozatím si alespoň řekněme, kde Country kit získat a jak jej nainstalovat.

Nové Country kity, včetně českého, si můžete stáhnout ze svého účtu Autodesk Account (pokyny) pod odkazem Správa > Vylepšení produktů (Manage > Product Enhancements). Pokud máte přiřazenou licenci AutoCADu Civil 3D 2018, najdete zde položku "Country Kits for AutoCAD Civil 3D 2018". Odtud si pak můžete stáhnout požadovaný kit, včetně kitu českého:


Přímý odkaz najdete také na naší stránce Download.

Po stažení ZIP souboru daného kitu tento ZIP archiv rozbalte (kamkoliv). Poté přejděte do Ovládacích panelů Windows a do funkce "Programy a funkce" (Přidat/odebrat programy). Zde vyberte váš nainstalovaný AutoCAD Civil 3D 2018, zvolte "Odinstalovat nebo změnit" a v instalačním programu Civilu zvolte první funkci - "Přidat nebo odebrat funkce".

Zde pak stiskněte tlačítko "Přidat obsah..." a vyhledejte složku s rozbaleným ZIP souborem Country kitu. V ní zvolte XML soubor "C3D_CONTENT_Czech.xml" a dokončete celý proces aktualizace. Postup je tedy obdobný jako pro verzi 2017.

Připomínáme, že další oborové šablony, podsestavy a rozšíření pro Civil 3D můžete získat v rámci nástrojů CS+.

Komentáře