Obalovky jednou za uherák

To jsem zvědavý, jak si s tím dnešním nadpisem poradí automatický překladač webových stránek...:) Ale zpátky k věci. Pokud někdy (jednou za uherský rok) potřebujete prověřit průjezdost vozidel pomocí tzv. obalových nebo vlečných křivek a nevyužijete k tomu špičkové aplikace typu AutoTurn (mimochodem verze 7 bude brzy kompletně lokalizovaná), máte možnost použít novou funkci ve výborných ale hlavně bezplatných CADTools. LTčkáři mohou zatím klidně spát...CADTools jsou určeny jen pro "velké" CADy.

Po nainstalování a spuštění CADTools naleznete funkci pro vlečné křivky zde:

Hned na začátku předesílám, že se funkce nemohou vyrovnat profesionálním aplikacím, protože příkaz vykreslí vlečné křivky různých vozidel pouze v trase z křivky, takže zapomeňte na volanty apod. Přesto ale doufám, že se vám to může někdy hodit.

Potom co provedete všechna nastavení, simulaci spustíte tlačítkem Execute a vyberete 2D/3D křivku. Po krátkém výpočtu se vykreslí obalová křivka s pravidelně rozmístěnými vozidly.

Výsledek je rozdělen na dva AutoCAD bloky - vlečné křivky a vozidla a lze s nimi dále pracovat jako s běžnými ACAD objekty. Berte tento tip hlavně jako ukázku a inspiraci pro objevování dalších užitečných CADTools funkcí...

Komentáře