AutoCAD Civil 3D 2011 z technického pohledu

Civil2011Předem dovolte upozornění - AutoCAD Civil 3D 2011 byl zatím pouze oznámen, na jeho skutečné uvedení do prodeje si ještě několik málo týdnů počkáme, takže tyto informace vycházejí z oznámených novinek a jsou potvrzené zkušenostmi s beta verzemi.

Vedle profesních nových funkcí zmíněných v předchozím příspěvku (a jistě v řadě následujících) má Civil 3D 2011 i několik ryze technických, systémových novinek, které dosti významně ovlivní jeho nasazení a praktické použití.

Tou nejdůležitější je "64 bitů". AutoCAD Civil 3D 2011 je poprvé k dispozici i jako nativní 64bitová aplikace s přístupem k neomezené velikosti paměti. Tím padá důležitá bariéra 2GB RAM, která omezovala velikost projektů zpracovatelných v Civilu. Stejně jako u ostatních 3D CAD aplikací tedy doporučujeme pro Civil použít profesionální operační systém - Windows 7 64bit a stanici s dostatečným množstvím paměti odpovídající rozsahu zpracovávaných projektů (min. 4GB, standardně 8GB, pro větší projekty čím více tím lépe).

Další novinkou urychlující práci Civilu je načítání modulů na vyžádání a jejich uvolňování. Start aplikace se díky této změně urychlí a především při běhu aplikace se snižují její paměťové nároky - urychlí se tak zobrazení a více paměti RAM zůstává pro vaše CAD data.

Plus samozřejmě nezapomeňme na novinky samotného jádra Civilu3D, AutoCADu 2011 - i tyto novinky - popsané např. na stránce AutoCAD 2011 - se s výhodou uplatní při tvorbě některých inženýrských projektů.

Komentáře