River Analysis opět vzkříšen

a některé další novinky ve světě AutoCADu Civil 3D. Minulý týden se na Autodesk Labs objevila zpráva, že už pohřbená vodařská nadstavba Autodesk River Analysis pro Map 3D a C3D 2012 opět vstala z mrtvých. Alespoň zase na půl roku - přesně do 30. června 2013. Poté se už snad objeví jako finální produkt i pro aktuální řadu 2013 či budoucí 2014. Současná verze není kvůli kompatibilitě s Mapem 3D plně integrovaná do příčných řezů Civilu 3D, jak bych si představoval... tak uvidíme.

Geotechnický modul
Na Subscription Centru se v sekci Productivity Tools pro C3D 2013 objevil nový plugin umožňující načítat a zobrazovat geotechnická a geologická data. Na vývoji se podílela firma  Keynetix.
Mezi základní vlastnosti patří:
  • import geotechnických dat ve formátu CSV a AGS
  • vytvoření a správa vrtů v situaci a 3D pohledu
  • vytvoření a správa geologických vrstev (přes povrchy)
  • generování dynamických profilů obsahující geologické profily
  • správa stylů a geotechnické šrafy
Instalace je ke stažení pouze ve 64bit verzi a vyžaduje aplikaci Microsoft SQL Server Compact 4.0. Pokud se pohybujete v oboru, můžete tento modul vyzkoušet.

Plex.Earth Tools 3.0 těsně před vydáním
Ano, můj oblíbený Plex verze 3.0 už klepe na dveře. A je to skutečně špička. Uživatelské prostředí doznalo velkých změn a působí na člověka velmi "user friendly". V licencování dochází také k novinkám - na žádost uživatelů bude k dispozici plovoucí síťová licence i licence pro domácí použití. Lokalizace do češtiny proběhne někdy v březnu, stejně tak uvedení verze pro starší AutoCADy řady 2010-2012. Ještě si nový Plex podrobněji představíme.

Komentáře