Neflákáme se

Tento týden jsme se opravdu neflákali. Už v úterý jsme oznámili oficiální verzi nadstavby Plex.Earth Tools v3.0 pro AutoCAD 2013. Jak asi už všichni víte, jedná se o uživatelsky maximálně přátelský plug-in, který umožňuje do AutoCADu (a jeho profesních verzí Map 3D, Civil 3D, Architecture) naimportovat ve zvoleném souřadnicovém systému barevné nebo černobílé ortofotomapy z populární aplikace Google Earth, mapy Bing Maps, OpenStreet Maps nebo jakékoliv mapové podklady z WMS serverů.

Pro pokrytí větší oblasti jsou snímky automaticky poskládány formou mozaiky s nastaveným překryvem. Aplikace podporuje též další funkce interakce AutoCADu s Google Earth - publikování CAD objektů do GE-map, import modelu terénu, výpočet kubatur, editace a „slepování“ rastrů atd.

Zahrál jsem si trochu na Spielberga a připravil jsem video, kde je většina nových funkcí ukázána. Snad se vám bude líbit...


Druhou významnou novinkou je naše nová aplikace Záborák 1.0, která umožňuje do výkresu vložit zdarma katastrální data RÚIAN (Registr územní identifikace, adres a nemovitostí) ve formě uzavřených polygonů, nad kterými lze po zadání různých typů záborů provést analýzu překrytí s výpisem dotčených parcel. Tento první výpis slouží jako podklad pro objednání podrobnějších dat ve formátu VFK. Po doplnění dat VFK aplikace vygeneruje přehledný záborový elaborát v tabulkové formě tříděné podle čísla záboru, listu vlastnictví nebo stavebního objektu.
Budete-li chtít vidět Záborak naživo, pořádáme na toto téma veřejný webinář. Zapište si do diářů pátek 29.3. od 13:30. Příště si už dáme zase nějaký trik...

Komentáře

  1. je to výborná pomoc, jen kdyby ty mapy, respektive spojení tolik nepadalo:(.

    mapy se mi podaří načíst tak jeden ze 4 pokusů.

    OdpovědětVymazat
  2. Je fakt, že jsou WMS servery někdy hodně přetížené. Doporučuji si někdy řídit čas vkládání ručně.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat