Vložit hromadně cokoliv kamkoliv

A to všechno najednou! Chtěl bych vám dnes ukázat jednu velmi užitečnou funkci, která je v aplikacích AutoCAD Map 3D a Civil 3D už dlouhá léta. Jako příklad mi poslouží data RÚIAN získané z našeho Záboráku, konkrétně budeme řešit vkládání symbolů pro jednotlivé druhy pozemků podle následující OBR tabulky:
Připravíme si tedy sadu bloků (jejich názvy) podle kódů v tabulce. Jsou to ta červená čísla v horní tabulce. Upravené bloky vypadají přibližně takto
Příkazem MAPIMPORT naimportujeme polygony parcel včetně objektových dat z RUIAN sqlite databáze...budeme je časem potřebovat.
Protože do polygonu je problém vložit symbol podle kultury, musíme si trochu pomoci vytvořením bodové databáze s jedním atributem druhu pozemku.Toho nejlépe vytvořením tzv. centroidů s daty z polygonů křivek.
Tyto "chytré" body vyexportujeme příkazem MAPEXPORT do formátu .SDF pouze s atributem druh pozemku.
A takto vytvořená bodová data v SDF souboru opět příkazem MAPIMPORT vložíme, ale pozor, teď přijde ten trik s vkládáním těch symbolů.
A je hotovo...
Proč je ten postup ale tak komplikovaný? Odpověď je jednoduchá, pouze takto máte zaručeno, že se vloží skutečně všechny značky. Pro druhy pozemků, které nemají symbol, je vhodné vyrobit prázdný blok... Obecně je tento způsob vkládání bloků podle názvu s využitím objektových dat velmi efektivní.

Komentáře


  1. Everyone loves it when people come together and share views. Great site, continue the good work! itunes account login

    OdpovědětVymazat
  2. Thanks for sharing...air suvidha self declaration form you can find information about related air suvidha self reporting form via the online self declaration form India website.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat