Dávkový převod DGN do DWG

Autodesk produkty rodiny AutoCAD již delší dobu přímo podporují formát DGN - nejprve jej podporoval AutoCAD Map, poté AutoCAD Civil 3D a nyní již všechny varianty AutoCADu, včetně AutoCADu LT. Pokud tedy dostanete projekční podklad ve formátu .DGN, můžete jej přímo načíst v AutoCADu - buď jako podložení (xref) nebo pomocí importu - a následně jej uložit do běžného výkresového formátu DWG.

Pokud ale potřebujete převést desítky DGN souborů najednou, byl by ruční způsob převodu po jednom souboru zdlouhavý. Proto jsme připravili jednoduchou utilitu DGNconvert, pomocí níž lze snadno převést najednou celý seznam DGN souborů do formátu DWG ve zvolené verzi. Tuto LISP aplikaci spustíte v prázdném výkresu AutoCADu, v dialogu stromu prohlížeče a pomocí tlačítka "Add" zvolíte soubory pro převedení, vyberete verzí cílového formátu DWG a spustíte dávkový proces.


Aplikace DGNconvert je bonus utilita řady "CS+", takže zákazníci CAD Studia si ji mohou spolu s dalšími bonusy bezplatně stáhnout na Helpdesk serveru. Stažený VLX soubor načtete do AutoCADu přetažením myší nebo příkazem _APPLOAD a zadáte příkaz DGNCONVERT. Poté už stačí jen vyčkat na dokončení dávkové operace.

Komentáře