Import palety pro Silniční extravilánové podsestavy

Dobrý den, je tomu pár dní, co jsme pro vás vydali nové Silniční extravilánové podsestavy. Celý balíček si mohou naši zákazníci stahovat z helpdesku a v kombinaci s klopením v CivilTools z nich vytáhnout maximum. Množí se nám však dotazy na import podsestav do palety nástrojů. Ne u každého se problém vyskytuje, ale myslím, že kratičký návod se bude hodit.

Samotná instalace

Instalaci podsestav provádějte s vypnutým CADem, měli byste tak předejít případnému nenaimportování a vše by se mělo povést bez jakýchkoliv chybek. Instalace tedy může dopadnout dle následujících scénářů. Ještě před instalací je dobré nainstalovat knihovnu C++. Bez těchto souborů nedojde k řádnému naimportování všech podsestav.

Ke stažení - součásti pro Visual C++ 2015 (viz edit 16.8.2016)

Další scénáře

1) Instalace proběhla, v paletách jsou podsestavy naimportovány a já mohu v klidu využívat celý balíček.


2) Pokud se po spuštění CADu zobrazí hláška, že podsestavy byly úspěšně nainstalovány, vy je však nevidíte v paletách, je nutné spustit příkaz CSEX_importxtp. Po zadání příkazu by se všechny podsestavy i celá sestava složeného řezu, měly v paletě objevit schované pod kartou Silniční extravilánové.

3) Pokud se po spuštění CADu zobrazí hláška, že podsestavy byly úspěšně nainstalovány, vy je však nevidíte v paletách a příkaz CSEX_importxtp CAD nezná, nebo se ani po jeho zadání palety nezobrazí, je nutné si stáhnout soubor Silniční extravilánové.xtp z našeho helpdesku a palety naimportovat ručně dle následujícího postupu.

Otevřete si paletu nástrojů a klikněte někam do volného prostoru tak, aby se zobrazilo okno pro přizpůsobení palet. Dále kliknete pravým do levého okna palety a přes pravé tlačítko dáte importovat soubor .xtp, který jste si již stáhli z helpdesku. Pokud máte šablony nainstalované, Civil by k nim měl najít cestu.


Celý postup funguje na AutoCAD Civil 2016. Žádný jiný scénář by snad nastat neměl a ve většině případů skončíte ihned u jedničky a vše proběhne bez dodatečného nastavování.

Při prvním použití vás Civil ještě poprosí o zadání licence, kterou naši zákazníci dostanou zdarma a stačí si o ni zažádat přes Helpdesk.


*** EDIT:
po importu ze souboru .xtp je bohužel nutné zadat ručně obrázky ikon, pokud nevíte, kde je hledat, jsou všechny ke stažení v souboru Ikony_extravilan.zip na helpdesku

***EDIT 16.8.2016 !!!
pro správný import podsestav je nutné mít nainstalován balíček knihoven C++. Knihovnu lze stáhnout zde

Komentáře