Práce na nové šabloně a opět ta kompatibilita

Krásné ráno,
ve firmě je stále co dělat, a tak na psaní článků někdy není tolik času, kolik bychom chtěli. Rád bych vám ale sdělil, že jsme začali pracovat na našich šablonách. Pokud máte nějaké nápady, něco co vám v šablonách chybí a nejste schopni si vytvořit nebo se o to chcete podělit, dejte nám pod článkem vědět a my se to pokusíme zařadit.

V nové šabloně...

     Nová šablona bude aktuálně obsahovat vylepšené kótování v příčných řezech. Přibudou nové možnosti a zjednoduší se práce s kótami. Dále bychom rádi lokalizovali do češtiny křižovatkové moduly a potrubí. Přidáme popisek směru toku v příkopu. V neposlední řadě budou upraveny zobrazení podélných profilů, tak aby se srovnávací rovina dala posouvat o celé číslo a ne např. o 5,5m.

    To tedy k šabloně. Jako druhá věc, kterou jsme v poslední době řešili souvisí s verzí Civilu 2017 a kompatibilitou s nižšími verzemi. Už mnohokrát padlo, že Civilovské objekty jako Povrchy, COGO body atd nejsou zpětně kompatibilní z verze 2017 do nižších. Co je však trochu překvapující je to, že se podobné problémy někdy vyskytují i s běžnými AutoCADovskými objekty.

Kompatibilita 2017

     Dám příklad. Otevřu Civil a nakreslím v něm pár křivek, kružnic, kót ... Uložím, mohu i vyexportovat do čistého AutoCADu. Připomínám, že jsem nepoužil jedinou Civil funkci. Takovýto výkres pak otevřu v Civilu 2016, v čistém AutoCADu nebo v Civilu jako AutoCADu a upravím ho. Při pokusu o uložení se mi však MŮŽE zobrazit hláška, že výkres nelze uložit, protože byl vytvořen v novější verzi software. Dwg je však stejné verze a export by mě měl zbavit nekompatibilních objektů.

     Píši schválně, že se může objevit, protože se tak neděje vždy a u každého. U mě záleží na jaké šabloně výkres začnu, u někoho se problém vůbec neprojeví a u někoho to tak dělá vždy. Zatím jsme nepřišli na nějakou zákonitost, takže pokud byste pozorovali podobné chování, dejte nám vědět.

     To je pro dnešek vše. Hezký den

Komentáře