BIM BAM v infrastruktuře

     Už zase otravujeme s tím BIM :) hrůza! Celé je to v plenkách a málo kdo ví, co s tím. Pomalu a jistě se to však stává realitou.

 

     Nebudeme se dnes věnovat nějakým definicím a specifikacím, "co", "kde", "proč" ale zaměříme se na "jak". Dnešní BIM nástroje, co se týká infrastruktury, nejsou dokonalé, ale je vidět, že se snažíme neustále zlepšovat. Neříkáme, že je aktuální cesta pohodlná, ale už dnes je možné dostat užitečné informace i do objektů v odvětvích infrastruktury.


     Věříme, že se situace ubírá správným směrem a postupně se celý proces zjednoduší, abychom se jej nemuseli obávat zavést do praxe. Abychom jej mohli využít ve spolupráci napříč profesemi a aby data byla co nejpřesnější.

    A nebo jinak, nebylo by krásné jednoho dne vypustit v technických zprávách větu - Poloha sítí je na výkresu pouze orientační, je nutné je před stavbou řádně zaměřit?

    Naše představa je shrnuta na následujícím videu, ve kterém uvidíte extrakci dat do 3D těles, kterým následně přidám potřebné BIM informace. Celý projekt je pak vypublikován na BIM 360 TEAM, kde si ho může kdokoliv prohlédnout a přečíst si všechny zapsané údaje.

    Cloudové úložiště je super věc, mnohem lepší než sdílet data přes mail či flashku. Nechybí verzování souborů a zkrátka to nemá chybu! Více už ve videu...


Komentáře