Update CAD Studio silniční šablony 2018 v1.2

Dobrý den,
opět přinášíme novou verzi silniční šablony s označením 2018 v1.2. Šablonu stahujte na helpdesku v zip archivu, ze kterého si ji vybalte do příslušné složky. Celý seznam změn je zaznamenán v přiloženém Readme.


   V balíku rovněž najdete výkres, který některé změny prezentuje, abyste je nemuseli složitě hledat. Nejsou tam však všechny - např. nové hladiny, drobnější nastavení ...

   Největší změnou jsou komplet předělané popisky při sestavování VPR. Popisky se nyní NEmění s měřítkem a jsou vždy čitelné. Až do vygenerování příčných řezů tak můžete pracovat v měřítku 1:1000.



   Trochu jsme připravili i skupiny pro tvorbu povrchů z bodů a najdete zde i hladinu _POVINNÉ SPOJNICE, kam byste měli umisťovat entity, které jsou součástí povrchů. Tuto hladinu nanejvýš vypínejte a nemrazte.

**
V sadách kódů najdete ještě novou sadu Situace šrafované, kterou byste mohli časem využít pro jednoduché vyšrafování situace. Trochu nám tam unikla a není připravená. Tak si jí zatím nevšímejte :)

Aktualizace dalších šablon

   Druhá, vodařská šablona, je trochu zanedbávána, to uznáváme :( Je však časově náročně udržovat aktuální obě verze, a proto se v blízké budoucnosti šablony sloučí a nebo vznikne jedna centrální, do které si budete styly referencovat. Prozatím se tedy omlouváme za jednostrannou náklonnost, ale nebojte, vyřešíme to!

Aktualizace podsestavy Prodloužení spojnice na označené body

   Musíme ještě poděkovat našemu zákazníkovi, který nás upozornil na nedostatky této podsestavy a sám se chopil jejího vylepšení. Velmi si této spolupráce vážíme a je přínosná jak pro nás tak pro vás, naše zákazníky. 

   Podsestavu rovněž stáhnete z helpdesku. Vylepšení spočívá v tom, že nyní nemizí připojovací bod po zadání velkého sklonu a rovněž přibyly nové výstupní parametry - např. celková délka spojnice. Výstupní parametry můžete z podsestavy dostat i při vynechání spojnice :)

Hezký den :-)  

Komentáře