///puzzles.diagram.raves (///docenit.klíč.svislé)

Dobré odpoledne,
jelikož je tento týden mým prvním po dovolené, začal bych trochu netradičně. :-)

   Dnešní článek vám neukáže nic z portfolia Autodesk ani CAD Studio produktů. Mrkneme se na podle mě velmi zajímavý koncept navigace, se kterým přišla chytrá hlava z firmy What3Words. No a navigace a mapy, to je vlastně One AutoCAD - Map, takže tady je analogie :-)

Abyste našli cestu do naší pražské pobočky...
   Celý princip navigace tkví v rozdělení naší planety na síť s velikostí čtverce 3x3 m. Každý čtverec se pyšní jedinečným názvem složeným ze tří slov. No a to je vše.
   Pokud tedy chcete někoho přesně navést na určité místo, pošlete mu zprávu se třemi slovy a je to. Netřeba ťukat složité souřadnice nebo se trápit s adresou, kterou mohou různé vyhledáváče interpretovat různě. Jednoduché jako facka a to se mi líbí :-)

Na projektu spolupracují ...

   Původní myšlenka vznikla při pořádání větších festivalů, na kterých se lidé zkrátka nemohli potkat. Celý projekt je však možné aplikovat všude možně. Lokalizace je provedena do mnoha jazyků včetně českého, kde názvy zní občas vtipně :-)

   Líbí se vám tento koncept? Mně přijde vážně super, pryč se starými adresami a složitými souřadnicemi. Přesnost 3x3 metry je při pohybu v uličním prostoru naprosto dostačující, nemyslíte? No a samozřejmostí jsou aplikace na mobil.

   A ani my nezůstáváme pozadu a tento systém umíme již několik let aplikovat i přímo v CAD software. Mrkněte na náš GeoCODE nebo na online převodník na CAD Fóru. Nakonec, i adresy poboček CAD Studia uvádíme s /// kódy W3W.


   

Komentáře