Aktualizace Civil 3D 2019.2

Dobrý den při pátečním ránu,
   Autodesk opět vydává tečkovou aktualizaci pro Civil 3D 2019. 

   Pokud máte aplikaci v pronájmu či udržujete maintenance, máte nárok, přes svůj účet na stránce manage.autodesk.com či v počítačové aplikaci Autodesk, na instalaci tohoto update.



   Aktualizace s sebou nese všechny předcházející změny, pokud tedy instalujete čistý Civil právě dnes, nemusíte instalovat např. aktualizaci 2019.1. 


Co nový update přináší?

  • Samozřejmostí jsou všeobecné změny snažící se zlepšit stabilitu při takovém nějakém klikání a vylepšit plynulé fungování programu :-)
  • Vývojáři se věnovali exportům pomocí funkce Export Autodesk Civil 3D Drawing. Snažili se vylepšit její stabilitu a způsob, jakým funkce rozbíjí objekty AEC či bloky, a jiné prvky.
    Uvidíme, jak se to povedlo, každopádně každé vylepšení exportovací funkce vítáme s radostí.
  • Velkých změn se dočkali i datové zkratky, které nyní podporují zápis pomocí UNC Path. To vám umožní pohodlněji využívat síťové disky a zápis cest např. způsobem \\Název_serveru\Zdroj... uživatelé tak nemusí mít síťové disky namapovány pod stejným písmenem, ale mohou se odkazovat jménem.
  • Transparentní příkazy jsou nyní dostupné z pravého tlačítka a dočkali se nových zástupců. To vypadá rovněž zajímavě.
  • XML umožňuje importovat a aktualizovat tzv. Property set data tedy ty BIM informace, které máme tak rádi. Co víc, při opětovném importu objektu z XML nedojde k vytvoření nového objektu, ale starý se aktualizuje.
  • Máme zde i novou funkci pro křížení v podélných profilech, musíme otestovat, jak se ta funkce chová a co vše umí, ale slibujeme si od ní zajímavé věci. Uvidíme, jestli bude tak dobrá jako naše CAD Studio Křížení :)
  • V případě spolupráce s Revitem, je vylepšena funkce sdílených souřadných systémů
... je tam toho samozřejmě ještě daleko víc, ale tak, nebudeme tu přepisovat Readme.

   Brzy přineseme i nějaké to video. :) Hezký den


Komentáře