CUI - abychom vám byli blíž

První článek v novém roce,
tak nějak jsem přemýšlel čím vás povzbudit, s čím vám ušetřit čas a zároveň, jak nás všechny sblížit a přiblížit. A napadla mě jedna věc. :)

   Nečekejte žádné funkce, které vám nakreslí celý projekt. Ale co takhle vám, kteří rádi používáte CS nástroje, ušetřit zase pár kliků. A pokud nejste příznivci klávesových zkratek, jste určitě klikači ikonek, přesně pro vás bude tento článek.


   Při každém použití naší funkce je nutné se přepnout do karty Civil tools, což nemusí být zrovna pohodlné. Civil má však skvělou vlastnost, kdy sám přepne kartu podle vybraného objektu. Tak proč toho nevyužít?

   Na následujícím videu je návod, jak jednoduše zpřístupnit funkce Křížení sítí po kliknutí na zobrazení profilu, takže už žádné přepínání do karty Civil tools.

Pro další objekty najděte např.

Trasa 
karta s UID - ID_ContextAlignmentSelectSingle 



Koridor
karta s UID - ID_ContextCorridorSelectSingle


   Všechny tyto karty se objevují, pokud kliknete na civilovský objekt. Proč? Protože jsou přednastavené v tzv. stavech. A to je celá magie. :)


   Karta se skládá z panelů, které si kopírujeme z částečného souboru CUIX Civil tools. Následně se pak tato karta spouští po kliknutí na objekt.

   Jednoduché, ale mělo by pomoci :)

Komentáře

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. @jakub.kares I já mám pro vás tip. Nejen že ušetří kliky, ale i místo.

    https://uloz.to/!PpoYjmHjdi8q/ribbon-svahovky-png

    Mimochodem ty ikony by bylo vhodné upravit tak, aby doplňková ikona nebyla tak titerná.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat