Legenda kladu listů

     Každý projektant liniových staveb se při tisku dlouhých úseků potýká s rozdělením situačních výkresů na jednotlivé listy podél trasy. S tím nám Civil dokáže pomoci díky funkci vytvoření rámečků výkresu a následně i listů rozvržení. Jak ale vytvořit legendu kladu listů? To si popíšeme na následujících řádcích. Výsledek bude vypadat takto:

Legendy kladu listů pro situace 1 až 3

    V legendě budeme chtít barevně odlišit aktuální list od zbývajících. Využijeme k tomu již vytvořené rámečky výkresu. Protože na každém situačním výkrese budeme zvýrazňovat jiný rámeček, musíme v prvním kroku vytvořit několik nových hladin. Přesněji řečeno, jednu hladinu pro každý rámeček. Ve vlastnostech skupiny rozřadíme rámečky výkresu do příslušných hladin (viz obr.) Ve stylu rámečku výkresu změníme barvu na hodnotu DleBlok.


     Legendu vytvoříme v rozvržení samostatným výřezem. Jediné hladiny, které nás ve výřezu budou zajímat, jsou hladina s geometrií trasy a hladiny s rámečky výkresu. Ostatní hladiny ve výřezu zmrazíme. Nyní už jen změníme barvu výřezu odpovídající hladiny (Situace 1 - RamVykresu1 apod.) pro jednotlivé legendy a máme hotovo.

Vlastnosti hladin pro legendu v situaci 1

     Celý postup ještě jednou a názorně, protože jednou sám vidět je lepší než stokrát slyšet (klikněte pro větší).


Komentáře