Civil 3D povrch do Revitu na jeden klik

Věřte, nevěřte ale dlouho požadovaná funkce umožňující exportovat přesně vymodelovaný povrch ze Civilu 3D do Revitu se stala skutečností. Přesněji vyvinuli jsme funkci do našich CAD Studio Civil Tools a Revit Tools, která export a import povrchu usnadňuje na jedno kliknutí.

Mysleli jsme hlavně na uživatele AEC Collection, kteří mají na svých strojích instalovaný jak Civil 3D tak i Revit a potřebují modelovat v reálném čase. Je jasné, že "zemařské" funkce jsou v Civilu na úplně jiné úrovni, resp. v Revitu žádné nejsou. Obešli jsme, v některých případech, krkolomný způsob sdílení povrchů přes cloud BIM 360 Docs a zjednodušili ho na "desktopové" řešení.

Co tedy první verze tohoto nástroje umí?
  • Exportuje C3D povrch terénu včetně povinných spojnic do speciálního formátu, který umí Revit okamžitě načíst se všemi hranami do S-JTSK ve sdílených souřadnicích (scénář AEC Collection či Civil 3D a Revit instalované na stejném stroji)
  • Importuje standardní LandXML povrch včetně povinných spojnic do Revitu v S-JTSK a sdílených souřadnicích (scénář Civil 3D a Revit instalované na různých strojích, externí kooperace)
Obě sady našich nástrojů jsou ke stažení pro zákazníky CAD Studia na Helpdesku zdarma.



Viz též nové Revit Tools

Komentáře