Update 1 pro Civil 3D 2020 je venku!

POZOR!!! Byl uveden hotfix pro Civil 3D 2020.1, řeší problém se spouštěním při nastavení proměnné STARTUP na hodnotu 2. Ke stažení je v Desktop App nebo na Autodesk Account.

Jak jsem už kdysi psal v některém z minulých článků. Balíčky "Update" nejsou jen obyčejnými service packy s opravami, ale přináší i řadu méně či více užitečných nových funkcí. Pokud se zaměříme na náš český resp. slovenský píseček, tak je jich spíš bohužel méně...ale najdou se i některé zajímavé "kousky".

Železnice
Co se týká návrhu železniční infrastruktury, víte dobře, že jdeme vlastní cestou s našimi Railway Tools, nicméně Autodesk dělá mírné pokroky s drobnými funkcemi. Byl přidán export os levé a pravé kolejnice a také osy koleje do dynamických 3D křivek či Nlinií.


Pro generování nástupištní hrany byly doplněny německé a francouzské standardy. Francouzi si také užijí doplněné francouzské výhybky v katalogu výhybek.

Potrubařina
Tvarovky a armatury lze podélném profilu různě zobrazovat (obrys, šrafy, maska, ořezáno)
Tlakové potrubí má svůj nový proužek s informacemi o potrubních sítích
Analýza gravitační sítě byla vylepšena o mapování parametrů stavebních objektů z Part Builderu
Na jeden objekt lze navázat více povodí

Datové zkratky a referencované šablony
U jednotlivých datových zkratek lze zadat alternativní platnou cestu ke zdrojovému souboru
Lze nastavit výchozi referencovanou šablonu a vybrat styly, které budou referencovány

Spolupráce a výměna dat
Cloudová komerční data z ArcGIS lze nyní podobně jako v Infraworks importovat a publikovat zpět

LandXML
Tady si myslím, je to nejzajímavější...do LandXML jde totiž ukládat i Nlinie a to i dynamické s vazbou na koridor či trasu! Vazba zůstane zachována i po importu. Návrhové linie jako povinné spojnice jsou importovány s vazbou na původní terén... Podle mého názoru zajímavé úpravy v XML na rozdíl od IFC, kde se toho zatím tolik neděje.

Podsestavy
Byly aktualizovány některé parametry u silničních rekonstrukčních podsestav

Opravy
Oprav je samozřejmě celá řada. Mě zaujala hlavně ta, kde by měl být vyřešen export odkazových šipek do nižší verze AutoCADu

Komentáře