Nový Autodesk Collaboration for Civil 3D pro BIM 360 Design



Díky novému, právě uvedenému cloudovému nástroji Autodesk Collaboration for Civil 3D pro BIM 360 Design mohou uživatelé usnadnit své pracovní postupy v projekční aplikaci Autodesk Civil 3D, snadno a bezpečně sdílet data a získat více ze svého oblíbeného softwaru. Podobně jako v případě BIM aplikace Autodesk Revit využívá tento nástroj cloudovou platformu Autodesk BIM 360, konkrétně BIM 360 Design.

Podobně jako v Revitu lze pro usnadnění spolupráce využívat týmové funkce BIM 360 Design, například automatické zamykání souborů, správu referencí a datových zkratek nebo správu a obnovu jednotlivých verzí projekčních souborů, včetně možnosti vizálního porovnání dvou verzí.

Hlavní přínosy Collaboration for Civil 3D

  • Spolupráce kdykoliv a odkudkoliv. Možnost spolupracovat mezi více pobočkami a více firmami, bezpečně a v reálném čase.
  • Propojení dat během životního cyklu projektu. Architekti, projektanti, dodavatelé a členové rozšířeného týmu nyní mohou hladce spolupracovat na zlepšených výsledcích projektu.
  • Vizualizace změn návrhu. Rovnou vidíte jak budou mit nové informace dopad na probíhající práce - zlepšíte tím vaše rozhodovací procesy.
  • Jediný zdroj pravdy.. Centralizovaná spolupráce a správa dat na společné datové platformě odstraní "datové siláže" a udržuje týmy na stejných, aktuálních informacích.
  • Snadné týmové předávání. Rychlé převzetí od jednoho týmu k druhému, přístup k historickým datům, plus spolupráce a správa dat i z mobilních zařízení.
  • Úspora na údržbě IT a výhody cloudu. Snadné zvětšování a zmenšování prostředků projektu podle potřeby. Už nebudete ztrácet čas uploady, downloady, nebo drahou údržbou serverů.

Pro využití této novinky je potřeba verze Autodesk Civil 3D 2020.2. Tento update si můžete stáhnout z vašeho účtu Autodesk Account, resp. viz odkaz na cadstudio.cz/download. Pro inteligentní synchronizaci projektů včetně detekce referencí je rovněž potřeba aktuální verze systémové komponenty Autodesk Desktop Connector - ke stažení rovněž na www.cadstudio.cz/download.

Možnosti pracovních postupů ilustruje česky otitulkované video Autodesku:



Způsob spolupráce a připomínkování:



Podrobnější ukázky postupů na Home obrazovce Civil 3D:



A porovnání verzí výkresů:



Komentáře