První nové Civil Tools v roce 2020 jsou venku!

Dvě dlouho slibované funkce v nadstavbě CADstudio Civil Tools jsou konečně venku! Tu první jsme dali dohromady společně s mými bývalými kolegy z Pontexu a jedná se o vylepšení funkcí návrhu nivelety - Nastavení průsečíku sklonů. Tato nová funkce umožňuje nastavit přesný podélný sklon před a za vrcholem výškového polygonu s už vloženým zakružovacím obloukem. Posune staničení vrcholu a jeho výšku tak, aby přilehlé sklony odpovídaly zadání.


Tím druhým nástrojem je pak konverzní utilita, která pomocí pár kliknutí převede entity typu křivka / 3D křivka / návrhová linie na objekt trasy s volitelným podélným profilem (editovatelnou "niveletou"). Všechny původní entity mohou, ale nemusí mít svoji výšku a poradí si dokonce i s oblouky.  Dialog umožňuje nastavit různé styly a hladiny. Výslednou trasu a profil lze pak nadále využívat v koridorech či v našich dalších CAD Studio nadstavbách.


Novou verzi si mohou uživatelé Civilu 3D (2020/2019/2018) ihned stáhnout z našeho Helpdesku. Pokud nemáte Civil 3D nebo AEC Collection zakoupeny u CAD Studia, můžete bonus nadstavbu Civil Tools získat na CAD eShopu nebo jako bezplatnou studentskou licenci.

Přivítáme i další podněty na vylepšení programu Autodesk Civil 3D a věříme, že tyto nové funkce většinu civilářů mile potěší :)

Komentáře