Výška nivelety v příčných řezech

Opravdu. Niveleta do příčného řezu. Nemám úpal ani jsem se neudeřila do hlavy. Háček je v tom, že nechceme vytvářet koridor. Ha! Jak teď rozumně nechat zobrazit a popsat navrženou niveletu v příčných řezech? Zkušenější uživatele možná napadne použít záložku Navržené profily z Vlastností zobrazení příčného řezu. Stylů zde můžete založit kolik chcete, žádný popis výšky profilu jim nikdy nevnutíte. Tudy cesta nepovede.

Pomůžeme si dynamickou návrhovou linií z trasy. Příkaz najdete na kartě Výchozí, pod Návrhovými liniemi. Dejte si pozor na nastavení vzepětí oblouku. Potřebujeme co možná nejpřesnější kopii geometrie trasy. Proto nastavíme nejmenší hodnotu 0,001. Zkontrolujte také, že volba dynamického spojení návrhové linie s trasou je zapnutá.


A jdeme promítat. Příkazem Promítnout objekty do více zobrazení příčných řezů zvládneme celou skupinu řezů jedním dialogem. Z dostupných entit nás zajímá pouze návrhová linie z trasy. A teď vrcholný kousek naší snahy. Kliknutím na [...] ve sloupci Upravit zobrazení výstupu otevřeme nastavení stylů promítaných objektů. Kromě stylu značky tady najdeme také styl popisku. A o ten nám od začátku jde.


Řešení je dynamické. Nemusíte se omezovat v dalších úpravách směrového nebo výškového návrhu. Popisek i značka se budou průběžně aktualizovat.

Komentáře