Změna frekvence na více koridorech

Včera jsme na technické podpoře obdrželi zajímavý dotaz. Věřím, že už nad ním přemýšlelo mnoho uživatelů Civilu. Jak rychle a efektivně nastavit frekvenci několika koridorů současně? Bez toho, abychom každý museli samostatně vybrat a ve vlastnostech upravit?

To si přímo říká o Dynamo skript! Díky pravidelným aktualizacím a online balíčkům se knihovna uzlů pro práci se civilovskými entitami pěkně rozrostla. A jeden z nich nám dovolí nastavit právě frekvenci.

Před použitím je potřeba dodržet dvě podmínky:

  1. Doinstalujeme si balíček Civil3DToolKit. Ve skriptu je totiž několik uzlů právě z něj.
  2. Koridory máme vytvořeny na základně typu Trasa a Profil. Základny typu návrhová linie zatím nejsou podporovány. Třeba příště.

V přehrávači skriptů Dynamo najdete většinu položek jako v klasickém okně s frekvencí. Zadáte vzdálenosti podél tečen, oblouků a přechodnic. Zvolíte zda použít také body směrového a výškového návrhu nebo kritické body klopení. Vyberete koridory a skript spustíte. A čekáte a čekáte. Podle počtu koridorů a hustoty frekvence může operace trvat notnou chvíli. Přiznávám, že v následujícím videu je střihem celý proces zrychlený.

Skript CS_Frekvence koridoru najdete ke stažení na Helpdesku CAD Studia.

Komentáře