Instalace Civil 3D 2023, country kit

Rok se s rokem sešel a s přicházejícím letním počasím přichází také nová verze Civil 3D. Světlo světa spatřila verze 2023 sice již 12. dubna, ale až nyní vyšla také nová verze českého country kitu. Je tedy již nejvyšší čas navštívit stránky Autodesku a ze svého účtu stáhnout novou verzi naší vlajkové lodi pro projektování liniových staveb. 

Na první pohled si jistě všimnete, že došlo k výrazné grafické proměně ikony programu. Nově ji tvoří bílé C na fialové kostce připomínající klávesu z klávesnici. Logo je dále doplněno na spodním okraji o již zažitou zkratku C3D.

Samotnou instalaci Civil 3D i nadále doporučujeme metodou Stáhnout do prohlížeče, která je sice údajně nejpomalejší, ale předejte tím případným komplikacím souvisejícím s funkčností programu. Zároveň si stáhněte rovnou i zmiňovaný český country a to ze stránek Autodesku nebo přímo od nás.


Po stažení se můžeme rovnou vrhnout do instalace. V úvodu nezapomeňte odsouhlasit podmínky používání. 


Následně zvolíte umístění instalace a také si rozhodně nenechte ujít možnost nainstalování programu Subassembly Composer, který Vám může být užitečným pomocníkem při tvorbě podsestav.



Pak už stačí jen počkat, až se Civil 3D nainstaluje. 



Po úspěšné instalaci Civil 3D je nutné ještě doinstalovat český country kit a následně si dát pozor na ikonu, kterou program spouštíte. Vždy využívejte tu s názvem Civil 3D 2023 Czech.


Pokud jste zároveň předplatitelé celé AEC kolekce máte k dispozice i další 2 moduly do programu Civil 3D. Jedná se o Project Explorer a Grading Optimization. Instalační soubory k nim opět naleznete ve svém účtu na stránkách Autodesku.


Samotná instalace obou modulů je velmi podobná a vychází z instalace hlavního programu Civil 3D.

Grading Optimization




Project Explorer






Komentáře