Nové videonávody pro Holixa BIM Feeder a Potrubák

Abychom usnadnili nasazení našich BIM aplikací v praxi, připravili jsme videoukázky použití nejdůležitějších funkcí a pracovních postupů ve dvou nedávných BIM aplikacích z dílny Arkance Systems. Můžete je využít jako pomůcku při testování trial verze těchto aplikací ve vašem Civilu 3D, nebo jako bezplatnou školicí pomůcku pro nasazení komerčních verzí.

Holixa BIM Feeder

BIM Feeder je nadstavbová aplikace umožňující do výkresu aplikace Autodesk Civil 3D hromadně a efektivně doplnit popisná data do vlastností definovaných datovým standardem SFDI pro silniční, železniční a vodohospodářské stavby. Výsledkem použití aplikace je předem vymodelovaný 3D výkres obsahující tělesa, povrchy, 3D křivky apod. obohacené o popisné informace, který je následně po kontrole možné exportovat do mezinárodního a otevřeného BIM formátu – IFC.

Ukázky použití BIM Feederu jako např. načtení datových standardů, šablona PŘ a mapování kódů, krmení elementů z Excel tabulek, sady vlastností, rozdělení entit po délce, atd. najdete v playlistu BIM Feeder:


CS Potrubák

Potrubák je nadstavbová aplikace, která umožňuje v aplikaci Autodesk Civil 3D ze situačního prostorového modelu kanalizační sítě vygenerovat podélné profily odpovídající českým případně slovenským standardům.

Hlavním benefitem je dynamické propojení situačního návrhu s podélnými profily včetně hydraulických výpočtů a různých typů výpisů prvků sítě. Výsledný prostorový model lze doplnit popisnými informacemi dle datového standardu a vyexportovat do často požadovaného IFC formátu.

Ukázky použití Potrubáku jako např. instalace palety podsestav, definice stoky a její spád, podélný profil přípojek, hydraulické výpočty nebo podsestavy v koridoru najdete v playlistu Potrubák:



Komentáře