LEPORELO aneb jak instalovat C3D 2011

UPOZORNĚNÍ:Pokud instalujete C3D 2011 CZ na čistý (bez dříve nainstalovaného C3D) počítač, pak čtěte dále. Pokud ale máte na svých strojích nainstalován např. C3D 2010 CZ a chcete využívat českého Country Kitu, pak s instalací prosím ještě vydržte. Je potřeba dořešit ještě některé záležitosti s instalací českého obsahu. Určitě zde dáme vědět, kdy nastane ten správný čas.

AKTUALIZOVÁNO: Ten správný čas už nastal...Stávající uživatelé C3D 2010, podívejte se prosím zde.

Čím dál častěji se nám množí dotazy, jak instalovat nový český AutoCAD Civil 3D 2011. Po létech pracného dohrávání Country Kitů se podařilo instalaci zaimplementovat přímo na distribuční média. To ovšem od uživatelů vyžaduje trochu více pozornosti, protože se jedná o jiný způsob instalace, než byli doposud zvyklí.

Tak tedy jak na to:

1) Přijde pěkný pošťák nebo pošťačka, zazvoní u dveří a v ruce nese malý tenký balíček. Co pak to asi bude? Konečně placky nového C3D 2011...vložíme tedy DVD do stroje a čekáme co se bude dít. Hned na úvod jednu poznámku...Instalace Design Review 2011 jde čátečně do stejného adresáře jako u verze 2010. Změnte tedy cestu, nebo DR verze 2010 odinstalujte.

2) Úvodní obrazovka. Každým rokem hezčí, co říkáte?
3) Výběr produktů...pokud nezamýšlíte používat síťové úložiště Autodesk Vault, není nutné instalovat klienta.
4) Informace o statečném uživateli a zadání sériových čísel produktu.
5) Zahájení instalace. POZOR teď jde do tuhého... Klikněte na tlačítko Konfigurovat.
6) Volba typu licence samostatná / síťová. U síťové je vhodné už před instalací rozchodit správce síťových licencí včetně vygenerování licenčního souboru.
7) Typ instalace. Určitě zvolte Uživatelská a nezapomeňte zvolit výborné Express Tools a geodeti pak Geodetický převodník.
8) Konfigurace obsahových balíčků. Zde došlo k velké změně a je potřeba tomuto dialogu věnovat VELKOU pozornost. Zaškrtněte vše podle obrázku.
9) V dalším dialogu necháme standardní nastavení vyhledávacích cest. A klikneme další.
10) Kontrola aktualizací - zatím žádná nevyšla, ale nebojte se, už se peče.
11) Konfigurace dokončena...není co dodat.
12) Zahájení instalace...Stačí ověřit a kliknout na tlačítko instalovat.

13) A tradá - jede to.

Mezitím si můžete třeba nakoupit nebo dojít na oběd... V samé euforii jsem poslední screenshot o úspěšné instalaci ani neudělal, ale snad dopadnete stejně úspěšně.

Komentáře