Vzorové silniční řezy ke stažení

Pro silničáře mám snad dobrou zprávu. V návaznosti na tento článek  jsem si udělal trochu čas a vyrobil dlouho slibované vzorové silniční příčné řezy založené na našich CAD Studio civilovských stylech. Vzoráky jsou připravené ve vlastní paletě nástrojů podobně, jak jste zvyklí z českého country kitu s tím rozdílem, že zde nemám předdefinované silniční kategorie (zadat šířku JPruhu či krajnice zvládne každý), ale spíš několik typických řešení, která mohou v reálu nastat.
Důvody k vlastní paletě byly dva. Dříve se po každém vložení šablony VPR natáhly do výkresu styly, které tam prostě neměly co dělat. Ve většině se dublovaly a uživatelé našich výkresových šablon zápasili s určením, který styl je ten pravý. Druhým důvodem byla určitá nekorektnost chování některých šablon a pro někoho i obtížnost nastavení jednotlivých parametrů  u podsestav. Berte to jako první vlaštovku...na -17°C...slušně otužilou.

Aby to mělo nějakou štábní kulturu, vytvořil jsem dokonce vlastní instalovací soubor (asi druhý v životě), který by měl rozkopírovat vše, co je třeba. Paletu je po instalaci nutné akorát doplnit do stávající skupiny palet.

Pro neználky a mnou nepolíbené opakuji, že instalace vzorových řezů, jakož i oborových šablon či jiných Civil 3D souborů, je k mání na našem HELPDESKU. Připomínky vítány... i když s řečmi :)

Komentáře

  1. je to potesitelne. Dufam ze budete pokracovat podobne ako pre cestarov aj pre vodarov - uprava toku
    Karol

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím do Blavy :). Budu se snažit vyrobit něco podobného i pro vodaře. Minimálně už instalaci zvládám lépe...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat