Nové obalovky tentokrát od Autodesku

Ano, vidíte dobře. Autodesk včera oznámil a také uvolnil ke stažení zcela novou aplikaci Vehicle tracking sloužící primárně pro generování obalových křivek ve 2D a 3D. Ale pozor! Nejen to. Součástí aplikace je nástroj pro vytváření parkovacích stání a funkce pro sofistikovaný návrh okružních křižovatek.

Aplikace Vehicle Tracking není na trhu žádný benjamínek, protože se v jádru jedná o akvizici britské firmy Savoy Computing s jejich produktovou řadou AutoTrack. Funkce jednotlivých modulů byly ale sloučeny do jedné aplikace.

Jako bývalý projektant mám zkušenosti s podobnými nadstavbami a musím uznat, že na první pohled to není vůbec špatné. První věc, co mě zajímala, byla přítomnost českých knihoven podle TP 171, a skutečně Vehicle tracking ji obsahuje viz.
V knihovnách jsou také předdefinována různá kolejová vozidla i letadla.

Funkce pro vykreslení parkovacích stání určitě také stojí za zmínku a hlavně u složitějších tvarů hlídá projektanta, aby byl návrh reálný.
Návrh vlastní okružní křižovatky vypadá o hodně lépe než původní funkce v Civilu 3D. Díky propojení na trasy, podélné profily a vzorové řezy lze vybudovat komplexní model koridoru okružní křižovatky včetně výsledného povrchu.
Pokud jsem vás alespoň trochu navnadil, podívejte se na průřez funkcí na následujím videu:

Budete-li si chtít stahnout trial verzi, používejte raději Internet Explorer a mějte ho otevřený i pro vlastní instalaci. Dříve či později mám v úmyslu na aplikaci Vehicle tracking udělat webinář, kde bychom se s ním seznámili podrobněji.

Komentáře

  1. Dobrý den, tak již testuji a podle mne produkt vypadá velice zajímavě. Bohužel jsem se nikde nedopátral ceny produktu :(

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, pro bližší informace o ceně se Vám ozvou naši kolegové obchodníci.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat