Autodesk App Store

Postrádáte v AutoCAD Civil 3D nějakou drobnou funkci, jejíž absence vám komplikuje práci? Zkuste zabrousit na Autodesk App Store (dříve Autodesk Exchange Apps). Mezi uživateli strojařského Inventoru nebo stavařského Revitu je již povědomí o této službě větší. Uživatelé Civilu 3D však dle mého názoru spíše zaostávají, což je ale velká škoda.


Autodesk App Store je zjednodušeně řečeno velké úložiště či obchod s doplňky pro nástroje od společnosti Autodesk. Lze ho přirovnat např. ke službám jako Google Play, iTunes Store či Windows Store, ve kterých si můžete snadno stahovat aplikace a další obsah pro vaše mobilní telefony a jiná zařízení. V Autodesk App Store si prakticky stejně snadno stáhnete aplikace pro váš software, jako je třeba právě AutoCAD Civil 3D. Všechny aplikace na App Store jsou pečlivě ozkoušené a prověřené. Není tedy třeba se bát jejich stažení. To sami dobře víme, jelikož na App Store je již umístěna i řada aplikací od CAD Studia.


Na App Store naleznete pro AutoCAD Civil 3D momentálně (15. 3. 2016) 188 aplikací zdarma, 248 placených aplikací a 128 zkušebních verzí. Jejich instalace je velice snadná a nevyžaduje ani restart spuštěného Civilu 3D - opravdu jak instalace aplikace na chytrém telefonu! Celé prostředí App Store je v češtině. To ale samozřejmě nelze říct o samotných aplikacích. Při hledání tedy používejte anglické výrazy, které popisují vámi požadovanou funkčnost.

Příklad hovořící za vše

Přidanou hodnotu aplikací lze asi nejlépe demonstrovat na příkladu. Jím může být např. aplikace Civil Table Export.


Určitě se s tím setkala velká část uživatelů Civilu 3D... Automaticky vygenerovanou tabulku, např. tabulku kubatur či legendu analýzy povrchu, nelze žádným způsobem z Civilu 3D vyexportovat. A jelikož není prakticky možné upravovat ani jejich vzhled, je to problém ještě o to palčivější. S doplňkem Civil Table Export však na jediné kliknutí vyexportujete obsah tabulek do formátu CSV, který otevřete např. v Excelu a můžete s ním dále pracovat. A to je přeci o dost lepší, než tabulku ručně opisovat nebo čekat na vývojáře Autodesku, až tuto funkci zabudují přímo do Civilu 3D.

Komentáře