Testujte nový editor podsestav

Na Autodesk Labs se objevila zkušební verze interaktivního editoru vlastních podsestav pro tvorbu koridoru. Je to aplikace, o kterou bojuji už strašně dlouho, a tak mě tato zpráva velmi potěšila.

Jedná se o samostatný program, který pomocí poměrně zdařilého grafického rozhraní umožňuje uživateli vytvořit vlastní podsestavy a ty potom přes formát .PKT (znáte už u CZ silničních podsestav) naimportovat do AutoCADu Civil 3D.

Pro lepší představu se podívejte na následující video jak vytvořit obrubu:

A jak upravit opěrnou zeď:

Ovládání je trochu pro hračičky, ale vypadá to, že si Autodesk vzal to nejlepší z dosavadních podobných aplikací na trhu. Subassembly Composer je zatím v plenkách, chybí tam tolik očekávaná tvorba tvarů (shape), další konstrukční příkazy a podmínky, ale pokud se jeho funkce rozšíří, tak se máme skutečně na co těšit a Civilu 3D se otevírají úplně nové možnosti. Držím palce i u nohou...

Komentáře

  1. Existuje nějaký opravdu jednoduchý tutorial i pro totální lamy?

    OdpovědětVymazat
  2. Ten Subassembly Composer není úpně pro totální lamy. Předpokládá, že máte slušné znalosti, jak fungují podsestavy, koridory a hlavně jejich kódy. U nás na HelpDesk portále je na toto téma udělaný hodinový webinář.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat