Slibované nové popisky koridoru

V před-předposledním článku jsem vám slíbil podrobnější vysvětlení, jak fungují nové popisky koridoru v příčných řezech. Původní myšlenka byla vymyslet popisky bodů koridoru tak, aby se, jsou-li blízko sebe, navzájem nekřížily. Jelikož se z historických důvodů nedala tato úprava udělat přímo v sadě stylů kódů, bylo nutné vytvořit nový styl popisků - body koridoru.
V popisku bodu lze zadat např. jeho kód, odsazení od osy nebo nadmořská výška, což by mělo pro běžné účely stačit. Pokud si takto připravíme vlastní styl, je nutné ho přidat do sady popisků příčného řezu, kde se nastavuje samotné odsazení překrývajících se popisků.
Výsledkem je potom tato úprava...
Aby to bylo ještě trochu "zajímavější", tak si představte, že zobrazení jednotlivých popisků bodových kódů řídí styl sady kódů a je úplně jedno, jaký obsah je v popisku bodu nastaven. Prostě slouží jako přepínač Zapnuto/Vypnuto.
Bohužel odkazové čáry neumožňují tolik nastavení, kolik bych od nich čekal, na druhou stranu při automatickém kótování zhuštěných příčných řezů tato funkce určitě přijde vhod.

Komentáře