Rekonstrukce, věc zapeklitá...

Krásné středeční odpoledne,
     v dnešním článku bychom se rádi trochu vytáhli a zároveň vám trochu nasadili brouka do hlavy. :) Všichni naši čtenáři ať více či méně pracují v Civilu a využívají jeho vestavěných funkcí. Některé fungují lépe, některé hůře, o některých ani nevíte a některé tam prostě nenajdete. S těmi, které nenajdete a třeba je zrovna potřebujete, vám pomáhá náš CAD Studio tým.

     Můžete tak využívat např. výhod bezplatných zákaznických Civil Tools, mnoho různých podsestav, šablony, LISPy a mnoho dalšího. Co ale dělat, když zrovna potřebujete něco, co vám ani my aktuálně nenabízíme? Budeme-li hovořit konkrétně o podsestavách, existuje tu pro vás nástroj Subassembly Composer, který si opět přes náš Helpdesk můžete osvojit a stát se tak trochu programátory.

 

     No ale pokud se vám do toho nechce, tak není nic jednoduššího než poprosit nás a my vám nějakou tu podsestavu šitou na míru rádi vytvoříme. Toto udělal i jeden náš zákazník. Upozorňuji, že tuto jeho podsestavu na Helpdesku nenajdete. Škoda ...


     Jedná se rekonstrukční podsestavu, která umožňuje vytvořit zazubení jednotlivých vrstev konstrukce vozovky. Reaguje na klopení, obsahuje tvary pro výpočet kubatur a zkrátka dokáže ušetřit spoustu práce třeba jen tím, že šířky zazubení můžete různě nastavovat či cílovat na jiné křivky. Kolik práce by dalo něco takového udělat sirkami... Neříkáme, že byste se k výsledku nedostali, ale proč pracovat složitě, když to lze tak lehce? :) Samozřejmostí je pak i spolupráce s ČSN krajnicí, která je v sestavě připojena.

     No a to je dnes vše. Doufáme, že i vás ostatní třeba přimějeme se zamyslet nad efektivitou práce a pokud sršíte inpirativními nápady, určitě se s nimi podělte. :) Co myslíte? Využili byste našich služeb pro něco takového? Dejte nám vědět, hezký den.

Komentáře

  1. Jestli se taková podsestava ukáže na vašem placeném helpdesku, stáhnu ji okamžitě. :-) V dnešním "trendu" u výstavby chodníků, cyklostezek a rekonstrukci krajnice na dvojřádek by to byl úžasný pomocník. Zatím to řeším tak, že si toto přes křivky nahraju do podsestavy, ale v klopení a kritických místech to musím rozbíjet a upravovat ručně.

    OdpovědětVymazat
  2. Ano je to velmi šikovné, ale určitě řešíte i jiné rekonstrukční oříšky. Nahoďte nápad a třeba se dočkáte. :) a s touto podsestavou se uvidí, nic neslibuji...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat