Podmíněná transformace s CS+

Dobrý den,
téměř ke konci týdne přinášíme rychlý TIP na využití naší podsestavy transformátor společně s podmíněnými podsestavami Autodesku. 


   Podmíněné podsestavy jsou parádní věc, jenže. Horizontální podmínka nám umožňuje nastavit pouze odsazení a nikoliv šířku od vkládacího bodu, která by se nám dost často hodila. Že jste dosud mysleli, že se jedná o šířku? Mrkněte do nápovědy k této podsestavě - karta Podmíněné - Horizontální cíl v Civilu.

Šířka jako odsazení

   Dejme tomu, že se chci rozhodnout, že za jízdním pruhem chci mít do vzdálenosti 2 m nějakou jinou podsestavu. Pokud má jízdní pruh 3 m a neměním jeho šířku, tak zkrátka nastavím do podmínky odsazení 5 m a je vyřešeno. 

   *parametr odsazení v podmínce nenajdete, jmenuje se Max vzdálenost


   Co když šířka jízdního pruhu ale není konstantní? Třeba ji cíluji. V tom případě musím zasáhnout naším transformátorem.

   Jednoduchým referencováním parametrů odešlu do transformátoru šířku jízdního pruhu a přičtu k němu 2 m. Tuto hodnotu pak nareferencuji do podmínky. A je hotovo :) Aneb šířka + 2 m je naše odsazení.


   Chytré, ne? :) Našli jste i vy nějaké další využití této podsestavy? Napište nám jej a dostane se vám velkého komunitního uznání :)

Příklad: (9.10.2017)

Rád bych doplnil ještě konkrétnější příklad pro představu. Situace se má tak, že mám dva pásy, různé šířky a různého směrového vedení. Schválně píšu pásy, aby si pod tím představil každý to, co potřebuje :) Červené čáry jsou ekvidistanty k hraně žlutého pásu ve vzdálenostech 5 a 7 metrů.


Svojí sestavou chci vyšetřit ta místa, kde by se mi zelený pás přiblížil do vyznačených hranic. Proto do dvou transformátorů nareferencuji šířku pás žlutého a každému z nich přiřadím jinou plusovou šířku (5 a 7m). Tuto šířku referencuji do rozhodovačů.



Tento postup je nutný pokud jsou šířky obou pásů proměnné a mají vlastní směrová vedení.

Komentáře