Český country kit pro Infraworks

 V posledním měsíci se nám roztrhl pytel se školeními aplikace Autodesk Infraworks. A protože nechceme, abyste v tom pytli našli jen nějaké zajíce, přichystali jsme pro vás CAD Studio Country kit s obsahem podle českých norem. Mnozí jste se už určitě setkali s těmito národními balíčky ve svém Autodesk účtu. Náš český country kit si však stáhněte z Helpdesku, resp. ze stránky Download.


Celý distribuční archiv českého country kitu rozbalte do složky C:\ProgramData\Autodesk\InfraWorks ContentPacks a je hotovo. Country kit do modelu přidáte buď při jeho vytváření nebo v Model Properties.

A co najdete vevnitř? 

Především jsme se soustředili na silnice dle normy ČSN 73 6101. Od S 6,5 až po D 33,5. V paletě jsou silnice rozděleny podle počtu pruhů, u čtyř a šestipruhových můžete navíc volit asfaltový nebo cementobetonový kryt. Styly jsou přichystány pro planning i component roads.


Osobně považuji za největší tahák component road styly pro jednokolejnou a dvoukolejnou trať. S nimi tak můžete využít všechny jejich přednosti i pro železnici. Infraworks totiž s železnicí pracuje pouze v režimu planning road, a to, jak víme, není vždy výhra. Hlavně když potřebujete navrhnout novou trasu nebo vést trasu po mostě nebo tunelem.


Kompletní přehled veškerého obsahu najdete v přiloženém textovém souboru Readme. Nejlepší však bude, když jej sami prozkoumáte přímo v Infraworksu. Doufáme, že vám tento extra obsah zpříjemní, zrychlí a usnadní práci. Pokud máte nápad, co ještě doplnit, dejte nám vědět v komentářích.

Komentáře