Tooltips - uživatelské nastavení

Pravděpodobně jste si při práci v programu Autodesk Civil 3D někdy všimli, že se při najetí kurzorem na libovolnou entitu zobrazí informace o daném prvku. Dnes si ukážeme, jak ovlivnit a určit, které informace se u konkrétních entit mají zobrazit.

Samotnou úpravu zobrazovaných vlastností entit provádíme v okně Úprav uživatelského rozhraní (příkaz: CUI). V anglické verzi Civil 3D bychom v tomto okně hledali položku Rollover Tooltips. V české jazykové mutaci programu Civil 3D však musíme hledat poměrně komplikovaný název Popisky tlačítek při přesunutí kurzoru myši. Z tohoto důvodu je daleko praktičtější tuto informační nabídku nazývat podle anglického názvu - Tooltips.

Nabídka Tooltips funguje, jak pro civilovské entity, tak i pro základní autocadovské prvky. 

Podrobný návod, jak na celé uživatelské nastavení, najdete v následujícím videu:




A na závěr krátký pozdrav...

Pozorní a pravidelní čtenáři našeho blogu si jistě všimnou, že dnešní článek je zde můj první. Je tomu skutečně tak. Od začátku prosince jsem rozšířil tým společnosti Arkance Systems na pozici technického konzultanta. Přicházím s praxí projektanta silničních staveb a věřím, že nabyté zkušenosti budu moci dále rozvíjet a předávat vám je nejen zde na blogu, ale i při osobních setkáních na školeních či na celé řadě dalších akcích, které pro vás naše společnost Arkance Systems chystá.





Komentáře